Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyheterna i iOS 9.3

Nattläge, säkra anteckningar och bättre hälsoapp

Av / 2016-01-18 - 09:27
Nyheterna i iOS 9.3

En testversion av kommande iOS 9.3 har skickats ut till testare och deras upptäckter sprids nu på nätet.

En av de mindre väntade var en speciell inställning för nattläge. Som det skrivits om i pressen på senare tid så kan man få svårt att somna om man tittat på en skärm innan sängdags, då ögonen utsatts för mycket blått ljus. Snart kommer man kunna slå på ett nattläge och ställa in hur mycket man vill reducera det blå ljuset, samt även automatiskt återgå till normalt skärmläge vid en given tidpunkt.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

För den som är lite nervös över att förvara känslig information i Anteckningar så kan man nu låsa enstaka anteckningar. För att läsa den måste man låsa upp med lösenord eller fingeravtryck.

Hälso-appen kan nu ge förslag på appar att installera som stöder Health Kit. Man kan också se hur långt Apple Watch rapporterar att man kommit i sina hälsomål.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

Apple Music på Carplay kan nu ge personliga rekommendationer samt att kartan fått ett snabbval för att visa intressepunkter nära där man befinner sig.

Fler av Apples appar har också fått stöd för 3D Touch, så att de med iPhone 6S snabbt kan få upp vanliga funktioner direkt från startskärmen.

Från Inställningar kan man snabbt komma åt Wifi-nätverk, para med Bluetooth-enheter och aktivera strömsparläge. Från hälsoappen kan man se sitt medicinska ID eller se översikten. Och från App Store-ikonen kan man hämta alla uppdateringar, lösa in presentkort och se köpta appar.

Apple fortsätter också satsa på utbildningssektorn med bättre möjligheter för skolan att administrera elevernas iPads. Speciellt intressant är möjligheten till flera användare på samma surfplatta, något som vi hoppas blir tillgängligt även för privatpersoner. Speciellt för familjer med flera barn.

Nyhetsappen har också uppdaterats, men det är mindre intressant för oss då den för närvarande bara fungerar i USA.

Läs mer om iOS 9.3 på apple.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen