Trådlösa hörlurar som värmer kalla vinteröron

Här är 12 av våra bästa rekommendationer för trådlösa hörlurar – med och utan brusreducering.

wireless headphones

(Foto: Tillverkare)

När vädret är som kallast är det skönt med musik som värmer. Och vad passar väl bättre än ett par ordentliga hörlurar? De ska självklart vara trådlösa, för vem orkar ha en stel och kall sladd som hänger och dinglar?

Bluetooth komprimerar visserligen ljudsignalen och kan ge lite lägre ljudkvalitet än om ljudet överförs med kabel, men samtidigt slipper man att oväsen från kabeln som gnider mot kläderna sprider sig till öronkåporna.

Om vi ska bli lite mer tekniska så är dessutom signalvägen kortare när man flyttar ut signalbehandlingen och omvandlingen av ljudet till själva hörluren. Och har man en mobiltelefon med ett dåligt hörlursuttag så blir ljudet något helt annat med ett par ordentliga Bluetooth-lurar.

Läs också: Test av fyra soundbar-högtalare med trådlösa bakhögtalare

Med andra ord behöver bekvämligheten inte nödvändigvis innebära en kompromiss med ljudkvaliteten.

 

På eller över örat? Med eller utan brusreducering?

Okej, så du har bestämt dig för trådlösa hörlurar. Men vilket slags passform? Ska de ligga utanpå örat (on-ear) eller gå hela vägen runt och omsluta det helt (over-ear)? Och ska de ha aktiv brusreducering?

Fördelen med kåpor som vilar utanpå örat är att de är mindre och lättare att släpa runt på. Öronen har dessutom enklare att andas och blir inte lika svettiga. Nackdelen är att on-ear-lurar inte har plats för lika stora högtalarelement och därför ofta har mindre dynamik och energi i basregistret än större varianter som går hela vägen runt örat. De kan också klämma mer på utsidan av öronen och det kan kännas tröttsamt efter ett tag.

Stora kåpor har fördelen av att sitta skönare mot huvudet och har större element som ofta ger ett maffigare och bättre ljud. Nackdelen är att de kan kännas lite svettiga efter tag – och de tar större plats.

Läs också: Test av fyra smartklockor för träning

Och så har vi det där med aktiv brusreducering. Sådana hörlurar är väldigt praktiska om man befinner sig i bullriga miljöer. Reser du till exempel ofta med flyg eller tåg så skulle vi definitivt rekommendera ett par. Om du jobbar i ett öppet kontorslandskap och vill stänga ute omvärlden kan de också vara praktiska. Det kan verka lockande att använda dem för att stänga ute allt oväsen från trafiken när du är ute och går på stan, men det kan vara farligt. I så fall rekommenderar vi någon av modellerna där du kan variera hur mycket av omgivningen som ska filtreras bort.

Hörlurar med aktiv ljudreducering kan låta otroligt bra och ge mycket bättre musikupplevelser om du befinner dig i bullriga miljöer. Men hemma i vardagsrummet ger de inte lika bra ljud för pengarna, så det gäller att fundera på vad det är du ska ha lurarna till innan du handlar.

Här är ett dussin av de allra bästa trådlösa hörlurarna vi känner till just nu:

 

Urbanears Plattan 2 Bluetooth (on-ear)

Plattan i mattan

1 000 kr
Betyg: 6
urbanears.com

Urbanears gör en sak och de gör den bra. Nämligen att producera hörlurar som ser väldigt bra ut och som låter bättre än de kostar. Med sitt andra försök inom trådlösa lurar har de lärt sig av misstagen. Plattan 2 Bluetooth är mer praktiska att använda, känns bekväma på huvudet, har fantastisk batteritid och de finesser man behöver. Dessutom fungerar de bra med de flesta typer av musik. Det är faktiskt svårt att hitta något som låter lika bra till priset.

Läs hela testet av Urbanears Plattan 2 Bluetooth

 

 

Urbanista Seattle Wireless (on-ear)

Läckra och välljudande

1 000 kr
Betyg: 6
urbanista.com

Om man avfärdar Urbanista som ytterligare ett coolt hörlursmärke utan substans så gör man ett misstag. Designen är enkel och Seattle Wireless drar inte på något sätt ögonen till sig. Materialvalen är noga uttänkta och konstruktionen är enkel men väl fungerande. Trots att bågen inte har mycket stoppning så sitter lurarna faktiskt bekvämt och klämmer inte alltför mycket. Den enda lilla anmärkningen är att touchkontrollerna inte alltid reagerar som tänkt. Men det förlåter man lätt när man lyssnar till dem. Det är helt enkelt de enda billiga trådlösa lurarna vi hört som låter riktigt bra.

Läs hela testet av Urbanista Seattle Wireless

 

 

Pioneer SE-MS7BT (over-ear)

När detaljerna är viktigast

1 500 kr
Betyg: 5
Webb: pioneer-audiovisual.eu/se

Pioneer SE-MS7BT har en väldig skön passform, en av de bästa i klassen. De kapslar in örat perfekt och känns aldrig obekväma. Ljudet är väldigt bra, här får du massor av detaljer, jämfört med hörlurar som har aktiv brusreducering är dynamiken något helt annat hos Pioneer. Så om du inte tror att du behöver brusreducering så kan du tryggt satsa på de här.

Nackdelen är en väl ivrig diskant emellanåt och att batteritiden hade kunnat vara bättre.

Läs hela testet av Pioneer SE-MS7BT

 

 

Kygo A9/600 (over-ear)

Stjäl showen

2 000 kr
Betyg: 5
kygolife.com/se

Om du tillhör dem som är skeptiska till ”livsstilsprodukter” som är signerade av en kändis så att kan vi berätta att Kygo A9 är en hörlur som är värd en provlyssning. Den både ser bra ut och låter förträffligt. Den levererar rytmer på ett så bestämt sätt att andra kommer att avundas den, på samma gång som den följer upp med bra tonalitet i olika instrument. Den saknar bara den allra sista luftigheten allra längst upp, men det kan man i stort sett fixa med EQ-funktionen i appen.

Lägg till att Bluetooth-anslutningen är bland de mest stabila vi har testat, med strålande räckvidd, så finns det få saker som talar emot Kygo A9.

Läs hela testet av Kygo A9/600

 

 

Sony WH-H800 (on-ear)

Stort ljud till mindre prislapp

1 500 kr

Betyg: 6
sony.se

WH-H800, eller H.ear on 2 Mini Wireless som den också kallas, sitter skönt på huvudet, om än något löst. Och appen är så motsägelsefull att man kan strunta i den. Men det märks att den här modellen kostade betydligt mer när den kom. Man får tekniska finesser och de senaste standarderna som konkurrenterna saknar. Och lyckligtvis lever elementen upp till förväntningarna och levererar ett stort och läckert ljud. De lyckas på en gång förmedla detaljer i diskanten och ha en eftertrycklig bas.

Läs hela testet av Sony WH-H800

 

 

KEF Space One Wireless (over-ear, aktiv brusreducering)

Lyxiga och musikglada

4 000 kr
Betyg: 5
digitalbild.se

KEF gör det mesta rätt med sina första trådlösa brusreducerande lurar. Formgivningen är raffinerad och byggkvaliteten utsökt. De sitter skönt på huvudet även vid långa resor, och hanteringen är enkel. Man kan lyssna med eller utan brusreducering, och koppla in sladd om det generösa batteriet tar slut. Musiken återges fenomenalt neutralt och naturligt, men ändå med en fast bas. Brusreduceringen är bra och påverkar inte ljudkvaliteten alltför mycket. Space One Wireless är definitiv bland de bästa lurarna för frekventa resenärer.

Läs hela testet av KEF Space One Wireless

 

 

Sennheiser PXC 550 (over-ear, aktiv brusreducering)

Brusfritt sammetsljud

Pris: 3 900 kr
Betyg: 5
sennheiser.se

PXC 550 är en fin hörlur med oerhört skön passform, bra och luftigt ljud och bra brusreducering. Den är enkel att sätta på och stänga av genom att vrida på kåporna. Den kan också ställas in så att den pausar och startar musiken automatiskt när man sätter den på huvudet. Den täcker alla behov, för alla musikstilar. Med jazz, folkmusik och akustisk pop är den bättre än Bose Quiet Comfort 35, som är referensen för sådana här lurar. Rock och hiphop låter också bra. Maxvolymen kan dock vara lite låg med klassisk musik. Det löser man genom att sätta i kabeln.

Läs hela testet av Sennheiser PXC 550

 

 

Audio-Technica ATH-DSR7BT (over-ear)

Genvägen till rent ljud

3 500 kr
Betyg: 6
bergsala.se

Audio-Technica gör en gång för alla upp med Bluetooths rykte som en praktisk men mindre hifi-duglig teknik. ATH-DSR7BT är verkligen en sällsynt fullträff för pengarna. Och när man dessutom får trådlös anslutning och en digital förstärkare med i priset, är det inget annat än imponerande.

Jag visste helt enkelt inte att det gick att få så bra ljud i ett par trådlösa Bluetooth-hörlurar. Jag har lyssnat på massor av bra musik trådlöst. Fast inte med det överflöd av detaljer som väller över mig här. Särskilt diskanten sticker ut. Små fina hi-hat-detaljer och spröda träblåsljud imponerar.

Läs hela testet av Audio-Technica ATH-DSR7BT

 

 

Sony WH-1000XM2 (over-ear, aktiv brusreducering)

Fulländad brusreducering

4 000 kr
Betyg: 6
sony.se

Sony WH-1000XM2 har gett oss marknadens bästa brusreducering och fixat ett par problem som föregångaren hade med att ljudet från fotstegen fortplantades sig in i öronen.
Detta, samt ett ljud som är något av det bästa vi har hört från brusreducerande hörlurar – plus skön komfort och marknadens bästa batteritid – innebär att det bara är att ta av sig hatten för Sony och utnämna dem till den nya brusfria kungen!

Läs hela testet av Sony WH-1000XM2

 

 

 

Bose QuietComfort 35 II

Fortfarande en av de bästa

4 000 kr
Betyg: 5
bose.se

Bose QC35 II har fått ett par nya funktioner. För det första går det numera att minska eller stänga av brusreduceringen helt. Föregångaren var alltid på max om man inte använde kabel.

Den senaste versionen har även fått röststyrning som stöder både Apple- och Android-enheter. Den senare bara på engelska ännu så länge, men vi testade lite med Apple Siri och det funkade lika fint som att prata direkt med en iPhone.

Bortsett från de två nya funktionerna är QC 35 II identisk med föregångaren. Fortfarande väldigt bra och definitivt värd en rekommendation.

Läs hela testet av Bose QuietComfort 35 II

 

 

Bowers & Wilkins PX

Brittisk tronpretendent

2 900 kr
Betyg: 5
hifiklubben.se

B&W har tagit god tid på sig att dyka upp på banan med en brusreducerande hörlur. Å andra sidan verkar de ha använt väntetiden väl.

B&W PX är en lyckad lyx-hörlur med aktiv brusreducering. Tack vare ett par välfungerande inställningar i appen kan man anpassa sin brusreducering från en lätt och musikvänlig kontorsinställning hela vägen upp till extrem brusdämpning på flygresan. B&W tar alltså upp jakten på liknande varianter från Bose, Sony och B&O.

Läs hela testet av Bowers & Wilkins PX

 

 

 

B&O Beoplay H9

Trådlöst lyxljud

4 900 kr
Betyg: 6
beoplay.com

BeoPlay H9 har inte den bästa brusreduceringen på marknaden, men är å andra sidan ett par hörlurar som låter så bra att det är lite gör något. Du hör detaljer i musiken som du aldrig har lagt märke till förut. Så bra är de. Designen är som den brukar från B&O och materialen är också av högsta kvalitet. Inget fuskläder här inte. Touch-funktionen på högra kåpan får man vänja sig vid, men när den väl sitter i fingrarna är den inte svår alls. Enda riktiga nackdelen är priset.

Läs hela testet av B&O Beoplay H9

Läs vidare
Exit mobile version