JBL Soundgear Sense låter dig höra musiken samtidigt som du tar in din omgivning. Med speciella 16,2 mm-drivers och en basförstärkande algoritm ska JBL Soundgear Sense ge ett öppet och bra ljud samtidigt som basåtergivningen tas tillvara.
Inte olikt teknologin i till exempel FiiO JW1.
Justerbar passform
Öronkrokarna gör det möjligt att justera storlek och passform. De öppna öronpropparna vilar bekvämt i öronen, utan att blockera hörselgången. Formen ska minska ljudläckage, trots att de är öppna, och passformen ska göra att man kan ha dem på sig länge.
JBL Soundgear Sense är avsedd att användas i de flesta situationer, oavsett om det är ”ute i naturen, på kontoret eller mitt i en livlig stadsbild.”
Soundgear Sense har flerpunktsanslutning, vilket gör att de kan anslutas till två enheter samtidigt, och flyttas sömlöst mellan dem.
Fyra integrerade mikrofoner ska ge bra samtalskvalitet, och brustekniken ska fungera ”oavsett vilken miljö du befinner dig i”.
IP54-klassificeringen gör öronpropparna resistenta mot damm, regn, vind och svett, och det avtagbara nackbandet håller dem på plats under träning.
Omgivningsljud
– Funktioner som Ambient Aware har blivit så populära att använda i våra TWS-öronsnäckor att vi ville ta detta till nästa nivå, och skapa en öppen design som säkerställer en naturlig koppling med omvärlden, säger Carsten Olesen, VD för Consumer Audio på Harman.
Jag undrar om JBL har inspirerats av de märkliga, öppna hörlurarna Sony LinkBuds? Liknande öronproppar från Shokz finns också på marknaden.
Bättre brusreducering från billigare JBL-lurar
JBL lanserar också de prisvärda Live 770NC och JBL Live 670NC, för människor som vill ha musiken in men bruset ut. Nu råder det inte precis brist på brusreducerande hörlurar i världen, men JBL lovar att dessa fungerar särskilt bra vad gäller adaptiv brusreducering, det vill säga där hörlurarna anpassar mängden brusreducering utifrån omgivningen och dina egna lyssningsvanor.
Dessutom har de så kallad Smart Ambient-teknik som gör att du kan anpassa hur mycket av omgivningen du vill släppa in. Här används brusreduceringen på motsatt sätt, där ljuden utifrån förstärks istället för att dämpas.
Skillnaden mellan de två hörlurarna är i första hand passformen, där JBL Live 770NC helt omsluter öronen (over ear), medan JBL Live 670NC ligger utanför (on ear).
Båda hörlurarna har så kallat rumsligt ljud, det vill säga en 360-graders ljudbild, de är anpassade efter användarens hörsel, och de har en imponerande lång batteritid på upp till 50-65 timmar, beroende på hur mycket brusreduceringen används.
JBL Soundgear Sense, Live 770NC och Live 670NC: Priser och tillgänglighet
JBL Soundgear Sense kommer i svart och vitt, från slutet av september. Priset blir 1 500 SEK.
JBL Live 770NC och Live 670NC kommer också i slutet av september, för 1 800 SEK respektive 1 300 SEK.
Mer info: www.jbl.se