Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Snart kan du flytta alla dina foton från Google till iCloud

Nytt verktyg gör det jätteenkelt att flytta bilder från Googles till Apples fototjänst.

Av / 2024-07-12 - 12:36
Snart kan du flytta alla dina foton från Google till iCloud

Tack vare ett nytt verktyg utveckat av Data Transfer Project, kommer det snart att bli lätt som en plätt att flytta alla dina bilder från Google Photos till Apple iCloud. Projektet är ett samarbete mellan Google, Facebook, Microsoft, Twitter och Apple och syftar till att konsumenter ska kunna få med sig sin data mellan olika plattformar. Detta utan att behöva ladda ner allting till sin dator och sedan ladda upp det i önskad tjänst. Istället överförs allting i molnet utan något jobb för dig.

I en bloggpost beskrivs hur Apple och Google tillsammans har tagit fram verktyget. Tidigare har de tagit fram ett verktyg för att göra det motsatta, vilket beskrivs i Apples supportdokument. Därmed är tjänsten komplett, med överföringar i båda riktningar.

Läs också Googles AI fantiserar fram spel Hur skulle ett spel se ut om det här är en stillbild från det? Det kan Genie svara på.

När den lanseras kommer man att behöva logga in i Google Takeout och följa instruktionerna. Sedan tidigare kan man välja att exportera sina foton till Flickr, Microsoft Onedrive och SmugMug. Nu tillkommer alltså snart iCloud Photos. Efter att ha valt iCloud så loggar man in med sitt AppleID och godkänner att Google får lägga till bilder i ditt iCloud.

Apple understryker att alla dina bilder kommer att finnas kvar på Google Photos, det är en kopiering, inte en flytt. Man behöver som sagt inte ladda ner något till datorn. Beroende på hur många och hur stora bilder och videor du överför kan processen ta allt från några timmar till flera dagar.

Annons

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

1 reaktion på ”Snart kan du flytta alla dina foton från Google till iCloud”

  1. Ergün sahindal

    Det blir riktigt bra, det är vad jag behöver och undersökt efter om det skulle vara möjligt.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Uppdaterad iPad mini får A17 Pro-chip

Läcka avslöjar iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek rustar för AI-mobiler

Världens tunnaste iPhone nästa år?

Google tjuvlyssnar på din Pixel

Nu kommer Androids stöldskyddsfunktioner

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer inte förrän 2025

Oura Ring 4 med betydande förbättringar

Xiaomi lanserar flippmobil och förklarar krig mot Samsung

Samsung uppgraderar Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nya Xiaomi-mobiler med Leica och MediaTek

Ljud & Bild