Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi har provat Apple Watch

Första intrycken av Apples smartklocka som lanserades för tre timmar sedan

Av / 2014-09-09 - 23:32
Vi har provat Apple Watch

Så kom den äntligen, Apples smartklocka, som det har talats om i åratal. Och vi kan förstå varför Apple har väntat. Det är svårt att göra något som har de funktioner som motiverar varför man ska använda den, och är tillräckligt lätt och snygg för att man ska vilja ha den på sig hela tiden.

iwatch red gold

De testexemplar som fanns på plats var förvånansvärt bekväma och lätta mot vad vi hade väntat oss. Förhoppningsvis var det inte för att de inte hade full funktionalitet än. Vi hade hoppats att den skulle vara tunnare, men på handleden känns den faktiskt inte klumpig.

iwatch worn

Och Apple har återigen lyckats med kvalitetskänslan, den känns verkligen som en premiumprodukt. Dessutom har de gjort helt rätt med att ha olika ”utgåvor” riktade mot olika användare. Några av modellerna på plats tilltalade oss inte alls, medan andra verkligen fick oss att dregla. Så de borde passa många olika smaker.

iwatch range

Man har också lyckats med användargränssnittet. Det är inte svårt att förstå hur man ska göra med knappen på sidan för att navigera och zooma in eller ut. Med tiden lär det kännas lika intuitivt som med mobilerna.

iwatch metall

Det som dock gjorde det största intrycket är att Apple har tänkt noga på vad man skulle vilja göra med en smartklocka. Och till och med öppnat upp för användningsområden som vi inte kan föreställa oss idag. Vissa saker, som att kunna skicka sitt hjärtslag till någon är mer en ploj. Men fjärrkontroll, hälsoappar, betalningar, snabbmeddelanden och intelligens som skalar ner iOS-upplevelsen till den lilla skärmen känns verkligen användbart.

Det första intrycket var alltså mycket gott och vi kan inte vänta på att få prova den på riktigt.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Rulla till toppen