Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Två nya 65-tummare från Sony

Sony släpper två nya storskärmar på IFA. En av dem är välvd.

Av / 2013-09-04 - 22:24
Två nya 65-tummare från Sony

Kurviga skärmar är inne nu för tiden. Både LG och Samsung har 55-tums OLED-skärmar där den horisontella bildytan har samma avstånd till ögonen, precis som stora biografdukar har.

Nu har Sony hakat på trenden och lanserar en 65-tums LCD-skärm som bygger på deras bästa Triluminos-bildpanel. Modellen heter 65S990A och har hela 8 sidomonterade högtalare, så att inte bara bilden utan även ljudet blir mer omslutande. Högtalarna är nämligen vinklade åt olika håll för att ge en surround-effekt.

Svenskt pris och tillgänglighet känner vi inte till, men i USA kostar TV:n 4 000 dollar. Det är betydligt mindre än Samsungs och LG:s OLED-skärmar, men Sonys TV bygger som sagt på traditionell LCD-teknik som är billigare.

sonyw85-1l

Sony passar också på att släppa en traditionell, platt LED-LCD-TV. 65-tummaren KDL-65W85 blir Sonys toppmodell bland vanliga full-HD-skärmar och bygger också på Triluminos-tekniken. I och med den här modellen kan Sony äntligen erbjuda en konkurrent till populära storskärmar som Panasonic 65VT60 och Samsung 64F8505. Priset blir ungefär 30 000 kronor när KDL-65W85 kommer ut på marknaden i oktober.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen