Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Trådlöst musiksystem från Bang & Olufsen

Av / 2014-01-09 - 19:49
Trådlöst musiksystem från Bang & Olufsen

Smartmobilerna har gjort det enkelt att spela musik i form av digitala filer eller från streaming-tjänster. Men musiken stannar ofta i telefonen i stället för att spelas upp på den ”riktiga” stereon eftersom det tar för lång tid att sätta på stereon och upprätta en förbindelse.

Det tänker B&O råda bot på med sin BeoSound Essence. Det räcker med att nudda den för att lyssna på musik. Med hjälp av systemet kommer man enkelt åt digitala musiktjänster i molnet, på datorn eller nätverksdisken, eller från smartmobilen eller surfplattan.

Anläggningen består av en fjärrkontrollbox som till exempel kan sättas på väggen bredvid lysknappen. Allt som behövs är en enkel beröring. Tryck igen för att byta låt eller radiokanal, eller för att ändra volym eller stänga av helt. Elektroniken som tar hand om resten sitter i en låda som göms undan. Lådan är systemets kärna och gör det möjligt att streama AirPlay, DLNA, Spotify Connect, QPlay och att lyssna på tusentals radiokanaler från hela världen. Allt som behövs förutom elektroniken är ett par aktiva högtalare eller ett par vanliga högtalare i sällskap med en förstärkare.

bogo_essence3
Markstudier
De senaste åren har Bang & Olufsen undersökt hur folk umgås med digital musik, bland annat på företagets årliga Innovation Camp om konceptuell design och produktutveckling som har som mål att främja nyheter inom ljud och design.

”BeoSound Essence handlar om att ge folk tillgång till sin favoritmusik på ett enkelt sätt”, förklarar VD:n Tue Mantoni.

”Utifrån våra undersökningar har vi tagit fram marknadens enklaste gränssnitt för alla som vägrar kompromissa med kvaliteten. BeoSound Essence bygger på B&O:s erfarenheter inom användarupplevelser och vår tradition att hitta nya vägar för att förenkla saker och ting.

BeoMusic-app
I samband med lanseringen av BeoSound Essence passar Bang & Olufsen på att presentera appen BeoMusic som gör det enkelt att styra musiken från både iOS- och Android-enheter. Appen styr både anläggningen och ger tillgång till globala webbradiokanaler.

bogo_essence_2
Tillgänglighet och pris
BeoSound Essence går att köpa från och med april. Riktpriset är 1000 dollar för ett komplett system, med fjärrkontrollen inklusive väggfäste samt elektronikenheten. Extra väggmonterade eller fristående fjärrkontrollen kostar 200 dollar.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen