Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Slut med Netflix via VPN?

Gillar du amerikanska Netflix bättre än svensk? Nu kan du snart bli utestängd.

Av / 2014-09-19 - 17:27
Slut med Netflix via VPN?

Många utländska användare skaffar tillgång till den populära streaming-tjänsten Netflix via VPN. Men om filmbranschen i Hollywood får bestämma så är det snart slut med den saken.

För ett knappt halvår sedan berättade vi att streaming-tjänsten Hulu hade stängt tillgången från utlandet, och nu kan Netlix, som tidigare inte har betraktat VPN-kunderna som något problem, bli tvungna att göra samma sak.

Netflix håller på att lansera sin tjänst i Australien och där försöker filmbranschens organisation AHEDA (Australian Home Entertainment Distributors Association), som bland annat har Hollywood-filmbolag som Warner Bros., Sony Pictures och Universal som medlemmar, kräva att Netflix blockerar australiensiska användares möjligheter att komma åt den amerikanska versionen av tjänsten. Annars ger de inte klartecken för Netflix nya australiensiska bolag.

Samtidigt sägs enskilda filmbolag i USA – oberoende av lanseringen i Australien – sätta press på Netflix att de ska hindra alla användare som tittar på Netflix via VPN eller betalar med ett utländskt kreditkort.

CNET rapporterar att uppemot en fjärdedel av alla australiensiska tittare som användare streaming-tjänster i dagsläget tittar på amerikanska Netflix via VPN. Vi vet inte hur siffrorna ser ut i Sverige, men det undrar just om inte de flesta svenska nöjer sig med att titta på den svenska versionen?

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

Trailern är här!

Se trailern för den nya serien från skaparna av Game of Thrones

Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hem till dig!

0
Rulla till toppen