Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Rekordstort intresse för Game of Thrones-utställningen

Norrmän, svenska och danskar har ägnat helgen åt att köa i uppemot 5 timmar (!) i Oslo för att bland annat se Daenerys Targaryens klänningar.

Av / 2014-04-29 - 09:16
Rekordstort intresse för Game of Thrones-utställningen

Nordbor kan uppenbarligen inte få nog av Game of Thrones. De går man ur huse för att sitta på Järntronen, ta hissen upp till Muren, titta på Jaimie Lannisters avhuggna hand och beundra drakprinsessan Daenerys Targaryens smäckra kjolar.

I full 25-gradig sommarvärme var det närmare 7 000 besökare som ägnade en hel dag åt att köa till utställningen i Oslo. Det var naturligtvis flest norrmän i den ringlande kön, men även många svenskar och danskar hade rest långväga för att få sig en titt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var bara den förhållandevis lilla lokalen som satte gränser för antalet besökande. Utställningen är ett exklusivt evenemang som bara besöker åtta städer i hela världen, och i Europa är det bara Oslo och Belfast som är aktuella.

HBO meddelar att det kommit besökare från många länder, från såväl Japan som Tyskland och Spanien – och så naturligtvis Sverige och Danmark.

Den fascinerande utställningen visar fler än 100 autentiska delar av rekvisitan som använts under inspelningen av den oerhört populära TV-serien. Den pågår endast i fem dagar, sista chansen är onsdag den 30:e april. Utställningen är gratis och har öppet mellan 10:00 och 20:00 i Posthallen, Prinsens Gate 8.

Läs recensionen av säsong 1 här!
Läs recensionen av säsong 2 här!
Läs recensionen av säsong 3 här!
Läs recensionen av säsong 4 här!

Här är en film som visar Maisie Williams (Ayra Stark) när hon provar Oculus Rift-glasögon och åker upp på Muren.

Arrangören HBO Nordic hälsar alla välkomna och ber att besökare ser till att vara innanför dörrarna klockan 19:00. Måndagens kö var mellan två och tre timmar lång, så kom i tid! Vi rekommenderar ett besök!

2012-07-14-game_of_thrones-e13850839618952

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

Trailern är här!

Se trailern för den nya serien från skaparna av Game of Thrones

Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hem till dig!

0
Rulla till toppen