Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

På måndag brakar WWDC loss

Vi rapporterar från Apples konferens i San Francisco

Av / 2015-06-06 - 22:29
På måndag brakar WWDC loss

På måndag klockan 19 (10:00 lokal tid) börjar årets World Wide Developers Conference. Och som vanligt inleds den med en två timmar lång presentation av vad Apple har för nyheter på gång. Vi håller som bäst på att packa väskorna och kommer rapportera direkt om allt vi hör från Apples höjdare. Här är några av gissningarna på vad vi kan komma att få se:

wwdc-moscone-
Moscone Center i San Francisco

Det mest uppenbara är nya versioner av iOS och Max OS X. Det är trots allt en utvecklarkonferens och vad alla på plats vill veta mer om.

Så en iOS 9 där nya funktioner är mindre viktiga än att göra operativsystemet mer stabilt, snabbare och mindre krävande.

Dessutom en Mac OS X 10.11 med fler funktioner från iOS och tätare sammankoppling. Dessutom stabilare Wifi och nya säkerhetsfunktioner. Och alla undrar så klart över namnet.

eventlokal
Så här galet stor är konferenslokalen

Vi kan förmodligen också vänta oss nya funktioner för Apple Watch, där det exempelvis talas om att kunna installera appar direkt i klockan, istället för att den bara visar information från appar som körs på iPhone.

Annons

Men så är det den mystiska fyrkanten i mitten av konferensens logga som får alla att tänka på Apple TV. Det har ryktats om en rejäl uppgradering med bättre hårdvara, nya TV-tjänster och möjlighet att installera appar. Och det mest intressanta ryktet talar om att burken skulle bli det digitala navet för Apples satsning på det smarta hemmet. Vad som händer med Homekit är definitivt något de förväntas berätta mer om i presentationen. Men den senaste veckan har det också kommit dementier som säger att Apple inte hinner bli klara med detta till WWDC, utan att det kommer efter sommaren.

Vad som också varit ett hett rykte är att Apple skulle presentera sin strömmande musiktjänst som man fick tillgång till i köpet av Beats. Det börjar bli hög tid att visa upp något nu. Men återigen säger ryktena att Apple har fastnat i långdragna förhandlingar med musikbranschen och att det inte hinner bli klart. Vi får se.

Det är också möjligt att Apple Pay kommer att expandera till fler länder, men att det skulle inkludera Skandinavien är inte troligt.

2013 fick vi faktiskt se ny hårdvara
2013 fick vi faktiskt se ny hårdvara

Mindre troligt är att man kommer visa upp någon ny Mac eller iPad. Visserligen visade man nya Macbook 2012 och Mac Pro 2013, men det tillhör undantagen. Kommer man visa upp den omtalade större iPad Pro? Knappast.

Men häng med oss här på sidan där vi postar hårda fakta under presentationen, bilder och kommentarer på vår Facebooksida, och senare på kvällen en analys och sammanfattning av nyheterna.

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Endast 4 kr

Hösterbjudande

Full tillgång till allt innehåll i 4 veckar

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

4 kr / för 4 veckar
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Annon

Imponerade AI-videoverktyg från Meta

Jag är inte en robot, jag lovar.

Jony Ive och Sam Altman samarbetar kring AI-enhet

AI kan göra video av dina drömmar

Framtidens spel en AI-hallucination?

Genombrott för fusionsreaktorer

Upprörande bilder från xAI

Snapdragon 8 Gen 4 kommer att bli blixtsnabb

Olycka när Kina skjuter upp satelliter

Nu kommer röstassistenten från ChatGPT

Som att låna benen av en bergsget!

Gemini AI blir snabbare och smartare

Ljud & Bild