Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nokia på gång med monster-surfplatta

Kodnamnet är Nokia RX-114 och resultaten från en benchmark-webbplats tyder på att surfplattan är en riktig värsting som bygger på Qualcomms Snapdragon 800-processor.

Av / 2013-08-05 - 15:32
Nokia på gång med monster-surfplatta

Det har surrat rykten länge om att Nokia ska lansera en surfplatta med Windows RT-operativsystem, alltså surfplatteversionen av Windows 8 som är särskilt avsedd att köra på ARM-processorer.

Nu har det dykt upp en Nokia-enhet med kodnamnet RX-114 på benchmark-webbplatsen GFXBench. Tittar man närmare på detaljerna (se bilden) så ser man att det handlar om en enhet med en quadcore-processor och en Adreno 330-grafikprocessor, vilket är ett tydligt tecken på att apparaten bygger på Qualcomms Snapdragon 800-processor.

Untitled103

Den kommande Nokia-surfplattan kommer alltså inte att vara en ren Windows 8-produkt, som till exempel Microsoft Surface Pro, utan slår i stället ett slag för Windows RT, som hittills inte varit någon större succé för Microsoft.

Samsung meddelade till exempel för ett halvår sedan att de inte längre kommer att stödja Windows RT – och deras kommande Windows-surfplatta, Ativ Tab 3, ska ha en fullversion av Windows 8-operativsystemet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen