Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Harry Bosch blir TV-serie

Michael Connellys deckare och antihjälte blir TV-serie på HBO.

Av / 2014-10-21 - 10:09
Harry Bosch blir TV-serie

Den amerikanska deckarförfattaren Michael Connelly har hittills skrivit 1287 böcker om den ytterst kompetente LA-snuten Harry Bosch. Nu kommer snart Harry på besök hem till ditt eget TV-rum, med Titus Welliver i huvudrollen.

bosch_titus
Titus Welliver spelar huvudrollen som Harry Bosch.

Welliver är bland annat känd från bland annat ”Mobsters”, ”NYPD Blue”, ”Deadwood”, ”Gone Baby Gone” och ”Transformers: Age of Extinction”. Harrys partner, Julia Brasher, spelas av Annie Wersching från TV-serien ”24”.

annie-wersching-at-bosch-panel-at-2014-tca-summer-tour_1
Boschs partner Julia Brasch spelas av Annie Wersching. 

Harry Bosch är en enstöring med ett enormt rättspatos och är inte rädd att gå sina egna vägar. Han bryter gärna mot regler och normer för att klara upp sina fall, kosta vad det kosta vill – han har en otrolig procentandel lösta fall.

Birollerna görs av bland annat Jamie Hector (”The Wire”) som Boschs partner Jerry Edgar, Lance Reddick (”The Wire”) som ärkefiende och tillika polischef. Regissör är Jim McKay (”The Wire”).

Den outtröttlige Hieronymus Bosch är vietnamveteran och har haft en tuff barndom. Hans prostituerade mor blev skjuten när han var elva år gammal och pappan var en känd försvarsadvokat. Bosch växte upp i olika barn- och fosterhem. Hans halvbror är privatdeckaren Mick Halle, som spelades av Matthew McConaughey i filmen ”The Lincoln Lawyer” (2011).

Första säsongen av serien handlar om historien i de tre första böckerna ”The Concrete Blonde” (1994), ”City of Bones” (2002), och ”Echo Park” (2006). Premiärdatum på HBO Nordic är inte fastställt, men det blir förmodligen i början av 2015.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Max med norska MILFs!

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen