Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Google Music och Movies nu i Sverige

Tar upp kampen med Spotify, Wimp och iTunes

Av / 2014-03-18 - 12:31
Google Music och Movies nu i Sverige

Googles musik- och filmtjänst, som ingår i Google Play-affären, lanseras nu också i Skandinavien.

Med gratiskontot på Google Play Music kan man lägga till upp till 20 000 av sina egna låtar (från iTunes eller Windows Media Player-biblioteket, eller en mapp med musikfiler) och sedan kunna lyssna på dem från en webbläsare samt Android- eller iOS-enheter. Man kan även markera låtar som man vill kunna lyssna till utan internetuppkoppling.

google music standard eller all access

Med abonnemanget All Access får man dessutom tillgång till miljontals låtar, kan skapa ”radiostationer” som spelar en mix baserad på en låt eller artist och får tillgång till spellistor skapade av Googles musikexperter. All Access har en gratis introduktionsmånad, sedan kostar det 99 kronor i månaden (just nu 79 kronor).

google music player

I filmbutiken Google Play Movies kan man hyra eller köpa filmer som man sedan kan titta på i webbläsaren samt på Android- och iOS-enheter. Även där kan man titta offline. Hyrfilmer verkar ligga på 29-39 kronor, medan det ser ut att kosta 79-139 kronor att köpa filmerna. Hyr man en film har man en månad på sig att börja titta och har 48 timmar på sig att se klart en påbörjad film.

google movies store

Filmerbjudandet är ganska likt hur iTunes fungerar, medan musikbutiken snarast är tvärtemot hur andra fungerar. Här är det alltså tillgången till den egna musiken som är gratis medan det kostar att få tillgång till radiostationer. Erbjudandet är så klart extra intressant för dem som har skaffat en Google Chromecast för att kunna strömma innehåll trådlöst till sin TV.

play.google.com

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Max med norska MILFs!

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen