Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Elegant multiroom-ljud

Harman/Kardon har en enkel lösning för dem som vill ha trådlöst ljud i flera rum.

Av / 2014-09-07 - 17:25
Elegant multiroom-ljud

De första två modellerna, en liten och en mellanstor högtalare, kan kopplas ihop i en app från Harman så att användaren kan styra var någonstans i huset musiken ska spela.

Högtalarna heter Omni 10 och Omni 20, är trådlösa och behöver bara kopplas till vägguttaget för att bli integrerade delar av ett multiroom-system. De går att använda i hemnätverket med wifi eller strömma via Bluetooth.

Rör man sig från köket, där en högtalare står och spelar, så sätter man på högtalaren i vardagsrummet genom att bara trycka på startknappen på ovansidan. One Touch Follow Me Audio, kallar Harman det

_DSF0423

Man kan också styra dem från appen i mobilen, och spela musik i allihop i ett party-läge. Högtalarna är utrustade med flera element och en passiv bas på baksidan, och även den lilla modellen bet ifrån sig duktigt på den korta demon i Harmans monter.

Två högtalare går att koppla ihop så att de bildar ett stereopar. I exempelvis vardagsrummet.

Den blanke runde flaten bak på høyttaleren, er den passive bassen.
Den blanka runda ytan på högtalarens baksida är den passiva basen.

Harman har även en hub – eller en trådlös adapter – som kan kopplas mellan en anläggning och en Omni-högtalare. Båda stöder 24 bit/96 kHz-ljudfiler.

Omni 10 och 20 går att köpa från och med mitten av oktober för 1800 respektive 2600 kronor.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen