Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

B&O söker investerare

Bang & Olufsen har problem med finanserna och har anlitat Carnegie för att hitta en möjlig köpare eller partner.

Av / 2015-01-27 - 09:35
B&O söker investerare

Bang & Olufsen har lanserat flera spännande produkter det senaste året, till exempel de trådlösa BeoLab 18 med WiSA-teknik, highend-TV:n BeoVision Avant och nu senast det nya streaming-systemet BeoSound Moment.

Trots detta har den anrika danska tillverkaren problem med ekonomin. Nu har de anlitat investeringsbanken Carnegie för att hitta en tänkbar köpare eller eventuellt en investerare, hävdar en anonym källa till Berlingske.

Bland potentiella köpare nämns stora elektronikkoncerner som Sony, Philips och Samsung eller riskkapitalbolag.

Men kanske skulle B&O och Carnegie lyckas bättre om de allierade sig med framstormande kinesiska TV-tillverkare som TCL, Seiko eller Hisense? Den kinesiska elektronikmarknaden växer kraftigt och europeiska varumärken är hett eftertraktade. Förra året fick till exempel danska märken som Libratone och Dynaudio nya ägare i Hong Kong respektive Kina.

Apple, som tidigare nämnts som en potentiell köpare av tyska Loewe, är en annan stark aktör som har mycket pengar på banken och som planerar att släppa sin egen TV så småningom. Apple-chefen Tim Cook la upp ungefär 3 miljarder dollar för Beats Audio förra året, kanske att han kan vara en räddande ängel även för B&O?

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen