Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Apple surar över thailändsk iPhone 6-läcka

Rykten är en sak, fakta en annan. Och nu får det betraktas som avgjort att det är minst två nya iPhone-modeller på gång.

Av / 2014-08-18 - 09:54
Apple surar över thailändsk iPhone 6-läcka

Nya mobiltelefonmodeller måste godkännas i varje land de säljs. Det görs rent praktiskt genom att en offentlig myndighet som ansvarar för telekommunikation testar och sedan godtar alla telefoner.

Så är det i Thailand också, där det uppenbarligen finns en lag som säger att myndigheterna sedan ska offentliggöra sådana godkännande. Därför kunde man för ett par dagar sedan läsa (fast bara på thailändska) på en Twitter-profil som ägs av en anställd på den thailändska telemyndigheten NBTC (National Broadcasting and Telecommunications Commission) att iPhone 6 nu var godkänd för försäljning och användande i Thailand.

Godkännandet gällde två olika iPhone-modeller, med beteckningarna A1586 och A1524, vilket naturligtvis har eldat på spekulationerna om att Apple är på gång med iPhone 6 i två olika storlekar, med 4,7- respektive 5,5-tums skärm.

Skærmbillede-2014-08-15-kl.-14.05.25

Enligt den thailändska tidningen Thai Rath har publiceringen inte uppskattats av Apple, som har haft ett litet möte med NBTC. Representanter från Apple i Singapore påstås ha haft ”ett litet snack” med de thailändska myndigheterna, där de bland annat betonade att det inte alls är säkert att de nya iPhone-modellerna ska lanseras med beteckningarna ”iPhone 6”.

Även om Apple är sura på NBTC säger historien ingenting om huruvida Apple tänker strunta i att lansera sina nya mobiler i Thailand på grund av läckan.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen